Matcha Thee of Matcha Latte?

Waarom is Matcha Groene Thee gezond?

Matcha is groene thee uit Japan.  Het is de meest zeldzame, waardevolle en verfijnde groene thee. Exclusief gemaakt van verse, jonge theeblaadjes, traditioneel met de hand geplukt. De blaadjes worden voor ze uitkomen enkele weken overdekt met een zeil, waardoor ze hun groene kleur behouden, minder bitters aanmaken en al hun antioxidanten bewaren. De volledige blaadjes worden tot poeder vermalen, waardoor je al de gezonde stoffen mee binnenkrijgt.

Welke zijn de gezondheidsvoordelen?
  • Er zijn meer antioxidanten aanwezig in matcha, dan in andere thee. Deze zorgen er onder andere voor dat je bloedsuikerspiegel niet piekt of daalt, doordat de energie langzaamaan wordt vrijgegeven. Ook heb je antioxidanten nodig om je te beschermen tegen vrije radicalen. Deze laatste kunnen je cellen beschadigen en kanker veroorzaken.
  • De thee heeft een onstekingsremmende werking op het immuunsysteem.
  • Kan je niet goed tegen cafeïne? Goed nieuws: matcha heeft de voordelen van cafeïne, je wordt er alerter en energieker van, maar niet de nadelen zoals hartkloppingen en nervositeit.
  • Deze thee kan je ook gewicht doen verliezen. Het boost je metabolisme.
  • De chlorophyll die in de matcha zit, bindt schadelijke metalen in je lichaam en voert ze af. Het detoxt je lichaam dus.
  • Matcha bevat L-theanine, dit heeft een kalmerend effect. Deze stof staat erom bekend stress en angst te verminderen en je hartslag te kalmeren.

 

Hoe drink je het?

Je kunt matcha drinken in theevorm. Hiervoor doe je 1 gram (een halve theelepel) matchapoeder in een kommetje en druk herhaaldelijk met de bamboe garde om klonters te voorkomen. Voeg 80 cl warm water toe (dit mag niet warmer zijn dan 80°C). Klop de thee gedurende enkele seconden met de bamboe whisk op tot een schuimige vloeistof.

Probeer ook een wat matchapoeder toe te voegen aan fruitsap (appel, pompelmoes…) chocolademelk, yoghurt,…

Al eens een Matcha Latte geprobeerd?
Doe 1 theelepel matcha thee samen met 15 ml ahornsiroop, 15 ml heet water (80°C), 180ml kokosmelk en 180ml macademia noten melk in een blender. Mixen maar! Vul een glas met ijsblokjes er overgoed met dit lekker goedje tjokvol anti-oxidanten!
Smakelijk!

Je bewaart het goedje best in de koelkast, zodat het lekker vers blijft. Stop hem wel in een doosje waar geen lucht aan kan.